26 Haziran 2020

Bazı komşular tam delirmelik


1 hafta tatil yapmaya yazlığa geldik demiştim, güya kafa dinlemeye geldik ama stresten çatlayacağız artık.
Yan apartmanın giriş katı kendi başına balkonunu genişletiyor. Fotoğrafta en alttaki balkon mermer kısım yoktu orayı yaptılar işte. Her gün öğleden önce başlayıp akşamüzerine kadar matkap sesleri... Çimento karıştırıyor el arabasında onu bile matkapın ucuna taktığı şeyle karıştırıyor.
1 Temmuz’da inşaat yasağı başlayacağı için yetiştirmeye çalışıyor galiba. Alt kattakiler söylemişler rahatsız olduklarını ama adam tınlamamış. Belediyeye de şikayet etmek istemiyorlar isim adres vs isteyecekleri için. Kimse kötü olmak istemiyor tabi. Normalde iyi bir insan ama nasıl böyle anlayışsız olabiliyor...
Böyle bir fikri vardı madem ilkbaharda gelip halletseydi neden sezonun açılmasını bekledi ki?
Biz öne atılmamak için zor tutuyoruz kendimizi. Çünkü bir yandan o daireye daha yakın olanlar susarken bizim burdan söylememiz ters teper gibi geliyor diğer yandan da bu konuda ağzımızın yandığı bir durum da var...
Ben burada değildim ama annem anlatıyor, yolun karşısındaki evi tadilat yapıyorlarmış yine bir yaz, sürekli gürültü oluyormuş. Babam da dayanamamış söylemiş, bi haftasonu geliyorum ben buraya kafa dinlemeye, sizin gürültünüzü dinlemek zorunda mıyım diye. Tüm komşular cama çıkmış babamla karşı evdekilerin tartışmasını dinlemiş sus pus. Bir kişi de ‘evet rahatsız oluyoruz’ dememiş, kimse ağzını bile açmamış. Karşı ev üç katlı villa gibi bişey, babama ‘kıskanıyorsunuz ondan çekemiyorsunuz’ bile demiş. Üstelik bu adam inşaat yasağı olduğu dönemde yapıyormuş bu işleri, belediye gelip bakıp gidiyormuş bir şey demeden. Herhalde işin içinde rüşvet falan vardı başka ne olabilir bilemiyorum.

Bu insanlar neden böyle anlamıyorum.

Az önce annem karşıda bir kadının mutfakta sinirle söylendiğini gördüğünü söyledi, geçen gün de bir başkasının telefonda dert yandığını duymuştu buradaki gürültüden dolayı. Madem bu kadar rahatsızsınız neden susuyorsunuz. Destek çıkacaklarını bilsek biz bir şey diyeceğiz ama dediğimizle kalıyoruz bir tek biz rahatsız oluyor gibi görünüyoruz bu sefer. Gerçekten bazı insanları anlamak çok zor.

9 yorum:

  1. Baharda kimse yaptıramadı dışarıdan bir şey, bizim sitede de sürekli matkap sesi geliyor bir yerlerden.

    Ama beni en çileden çıkartan sabahım yedisinde torunun balkona çıkartan kadın. Balkonu bizim yatak odasının önü. Apartmanların arasında eko da arttığından bebeğin ağlaması, çığlığı bizim odada. Söylüyoruz, geliyor mu o kadar diyor. İkna edemedik hanfendiyi onun sesiyle uyandığımıza. Çocuk hava alsınmış. E alsın da saat dokuzda falan alsın. İnsaf yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de insanları inandırmak gerekiyor yani... Biz mi çok hassasız diyorum bazen, biri gelip rahatsız oluyoruz dese mahcubiyetimden ne yapacağımı şaşırırım şahsen.

      Sil
  2. Evet ya bu çok sinir bozucu, tam ikiyüzlülük. Ev alma komşu al sözü o kadar doğru ki.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah tez zamanda biter gürültüler, ne yazık ki yakın çevredeki tadilatlar komşularda kafa bırakmıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 Temmuzda yasak başlayacağı için biter muhtemelen ama biz de İstanbul’a dönmüş olacağız. Olan oldu napalım nasip :)

      Sil
  4. Susmamak gerek işte böyle şeylere, sustukça daha da pervahsız oluyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyince de ya çirkinleşip kavga çıkarıyorlar ya da tınlamıyorlar :/

      Sil
  5. ah evet yaaa doğru çok önceden gitmek lazım keşke geçen sonbaharda yapsalarmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biz de tatil sezonunda yapmalarına sinirlendik keşke daha önceden halletselerdi

      Sil