21 Ağustos 2020

Tüm yaşadıklarımız aslında çoktan yaşanmış gibi ama değil gibi de

Astrolojide Horary diye bir alan var. Aklınıza bir soru düştüğü zaman, tam o anın haritasını çıkararak gezegen konumlarına göre cevap alıyorsunuz.

Mesela bir eşyanız kayboldu, aradınız bulamadınız. Gökyüzüne sorup yerini bulabiliyorsunuz. Çok ilginç değil mi? Facebook'ta bununla ilgili gruplar var, birine ben de üyeyim ve bir kaç soru sorup gerçekten doğru cevaplar aldım. Çok ilgimi çekti ve öğrenmeye çalışıyorum.

O an artık gezegenlerin konumu mu, açısı mı, her neyse bir şeyler gökyüzünden sizin kimyanızı, ruhunuzu etkiliyor. Bir anda o soruya yoğunlaşmış buluyorsunuz kendinizi. Sanki evren size bir cevabım var sinyali gönderiyor ve siz o soruya yoğunlaşmış oluyorsunuz gibi...

Hani Hz. Osman'ın bir sözü vardır ya "Allah vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz" diye. Bence bunu Allah cevabını vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz olarak düşünebiliriz. Çünkü her istediğimiz olsa imtihan dünyasında olmazdık cennette olurduk. Her istediğimiz olmuyor ama aklımıza düşen her düşüncenin, her sorunun bir cevabı bulunabiliyor.

Horary Astrolojide her tür soru sorulabiliyor. Ne zaman iş bulacağım, ne zaman evleneceğim, cüzdanım nerede, sevgilimle barışacak mıyız, bu sene atanacak mıyım gibi... Ama bazı sorularda gökyüzü o an net cevap veremeyebiliyor. Ay boşlukta oluyor mesela, bu soru cevaplanamaz deniliyor. Bunun anlamı cevabı kendin bulmalısın gibi... Nedeni de genelde şu oluyor, bazı kişiler tam o anda akıllarına gelen soruyu sormuyorlar da "aa horary diye bir şey varmış acaba ne sorsam" diye düşünüp ortaya bir soru çıkartmaya çalışıyorlar. Böyle olunca da horary düzgün çalışmayabiliyor, ya yanlış cevap veriyor ya da ay boşlukta ya da ASC çizgisi son derecelerde falan oluyor.
Asc çizgisi yükselenimizin olduğu yerdir. Anın haritasında bu çizgi son derecelerdeyse bu kişi muhtemelen sorduğu sorunun cevabını biliyor ama astroloğu deniyordur. Yani ne yapacağına zaten karar vermiştir ama bakalım doğru bilecek mi diye soruyordur. Ya da olmuş bitmiş bir şeyi bitmemiş gibi soruyordur vs...

Kozmik bilinç diye bir gerçek var, bu yöntemler de o bilinç ile konuşmamıza aracı oluyorlar.

Şöyle geliyor bana, sanki bu kozmik bilinç kocaman bir küreymiş de biz de o kürenin içindeymişiz, aslında tüm yaşanacaklar tüm sorular hep havada uçuşuyor. Biz doğru bağlantıyı kurduğumuz zaman sorumuz o cevap ile bir bağlantı kuruyor gibi.

Uzay-zaman kavramı da bu durumda tamamen göreceli bir şey olmuş oluyor. Aslında sanki aynı anda tüm zamanlardayız. Dark'ta Mikkel'in dediği gibi "Asıl soru nerede değil, hangi zamanda!".

3 yorum:

  1. hımm evet namtklı bunlar tabii, yapılabiliyodur, kozmik bilinç de var tabii, kolektif bilinç de :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen benimkini de baya açıyor:) Bu konuları düşünmeyi seviyorum :)

    YanıtlaSil